Sportfiskarna Blekinge

Fin försommarväder och med 35 deltagare genomfördes fisketävlingen

vårens Gäddjakt i Halen i lördags, Mete, spinnfiske, fluga och trolling var tillåtet. Tävlingsformen C&R,, och  bara eventuellt skadad fisk kunde fångas upp.

Halen är en svårfiskad sjö som man sällan hör om några storfångster ifrån, nära 30 gäddor i olika storlekar fångades ändå. . 12 båtar  med deltagare har varit ute i sjön för att fånga gädda i Halen. Den här gången också behövdes målfoto och dragning för att utse en segrare.

Resultat:

1. André  Svensson 72,1 cm

2. Simon Hellerstedt 72cm

3. André Holst  70cm.

 

 


Gäddjakten Oktober 2016

Molnigt och blåsigt höstväder 47 inbitna gäddjagare varit ute i sjön närmare 6 timmar. 


 35 gäddor i olika längd fångades på bild.

Vinnaren blev Dzevad Husejnovic med en 99 cm lång gädda,

för att utse andra och tredje platsen behövdes inkalla en skiljedomare för att se skillnaden. mellan Jimmy Anderssons och Linus Holmberg  68cm långa gäddor.


 

 


 

GÄDDJAKTEN VÅREN 2016

Klarblå himmel och svag vind väntade alla deltagare vid åttatiden som samlades på gräsmattan mittemot Grädhyllan. Efter startskottet åkte iväg 30 fiskare för att hitta det största gäddan i Halen.

Dagens fina väder gjorde att  deltagarna trivdes ute i sjön och bara återvände absolut i sista minuterna för att avrapportera fångsterna, 20-tal fiskar har fångade upp i olika storlek . Efter mätningen släpptes alla fiskar tillbaka, eftersom tävlingen var en catch&release please tävling. Storleken varierade verkligen efter vilken del av sjön fångades gäddan.

Vinnartrion:

1.Robert Karlström  109cm
2. Roy Ridbäck        105cm
3. Billy Svensson       94cm


 

GÄDDJAKTEN

Halen 2015

Mellan klockan åtta på morgonen till två på eftermiddagen kämpade  53 inskrivna  personer om vem som kunde dra den längsta gäddan.

Mete, spinnfiske, fluga och trolling var tillåtet.Halen är en svårfiskad sjö som man sällan hör om några storfångster ifrån.

20 båtar har varit ute i sjön för att fånga gädda i Halen

Resultat;

1.Roy Ridbäck  95cm

2.Robert Karlström 89cm

3. Antonio Cobanov 70cm.

 

Roys vinnargädda

Gäddjakten 2015 i mitten vinnaren Roy, vänster Robert, och på högersidan är Antonio 

Bild: Robert Karlströms gädda