Sportfiskarna Blekinge

Norgeresa 2016

 

Den 11 juni reste tre ungdomar med ledare mot Norge för en efterlängtad fisketur efter sej, torsk och kanske hälleflundra.

 Resan genomfördes i hyrd buss en resa på 105 mil enkel väg. Några mindre raster togs innan vi var framme på norska sidan av gränsen och vi gjorde ett stopp för lite grillning vid kanten av en mindre älv.

 

 

 

 

  

 

När bussen stannar I Åndalsnes och Herje camping som är slutmålet inkvarterar vi oss i två trevliga stugor med utsikt över fjorden som heter Langfjord och är på sina ställen 450 m djup.

 

Andra dagen börjar vi fisket efter sej men det visar sig att den  står inaktiv i fjorden på    80-90 m djup och vill inte nappa. Nya planer dras upp och deltagarna börjar sprida sig över fjorden på jakt efter så många arter som möjligt. Resultatet i denna tävling blev 17 olika arter fångade på många olika beten och i olika miljöer i fjorden.

Några jättefiskar blev inte fångade under veckan men trevligt sällskap och den fina miljön gjorde detta till en trevlig resa som kunde genomföras tack vare bidrag från Sportfiskarna Blekinge, Sportfiskarna, bidrag från Mieådalens SFK men främst genom ungdomarnas eget arbete med att skaffa fram pengar.

Inge Tegvald

Bilder från resan finns på Mieådalens Sportfiskeklubbs  Facebook sida.